Ova vrsta tradicionalnog bosanskog peciva (pita) koristi krompir kao glavni sastojak
TASTE ATLAS O NAŠOJ KROMPIRUŠI / “NIGDJE K'O U BOSNI”

Svjetski atlas hrane koji bosanskohercegovačku kuhinju redovno visoko rangira, putem svog zvaničnog Instagram profila promovirao je tradicionalno bosansku pitu – krompirušu.
“Ova vrsta tradicionalnog bosanskog peciva (pita) koristi krompir kao glavni sastojak. Pecivo se priprema od tankih listova tijesta, poznatih kao jufke i nadjeva od krompira narezanog na kockice, začina i (po želji) naribanog luka”, naveli su iz Taste Atlasa dok se u pozadini čuje pjesma “Nigdje tako ko u Bosni nema” u izvedbi Alme Subašić-Omerović, interpretatorice bh. sevdalinke.
Video je autorsko djelo spisateljice Lejle Klis, objavljen na Instagram profilu “tintomsrcanapisano“.
Novosti

Error: No posts available for this Facebook ID
Povezano
Neum bilježi odličnu predsezonu, najave za ljeto optimistične
30 Aprila, 2025